Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
false

Blog

TRUE

blog

HIDE_BLOG

Header

{fbt_classic_header}

Güncel

latest

Saç Güzelliğiniz İçin Pratik Bilgilerim Var..

Güzelliğiniz için pratik bilgilere herzaman ihtiyaç hissederiz.Kimi zaman elimizde bir sihirli değnek olsun isteriz değil mi sevgili hanımla...

Güzelliğiniz için pratik bilgilere herzaman ihtiyaç hissederiz.Kimi zaman elimizde bir sihirli değnek olsun isteriz değil mi sevgili hanımlar.Eveet dediğinizi duyar gibiyim.
Çalışan hanımlar her zaman toplum içerisinde bulunmakzorunda olduklarından bakımlı olmaya dikkat ederler.
Evde olup da kendini çalışmıyorum diye adlandıran , halbuki islerin en ağırını yapan siz sevgili ev hanımları sizler ise akşama kadar evin tüm işlerinden sorumlu olup birde çocuklar ile ilgilenip bitap düştü iseniz haydi önce sizden başlayalım.

Saç Güzelliğiniz İçin Pratik Bilgilerim Var..
Evet ilk önceliğimiz saçlarımız olsun mu?.

  • Saçlarınızın kolay yağlanmasına izin vermeyin ..

Saçlarınızın kolay yağlanmasına izin vermeyin 
-Saçlarınız yıkadığınız sırada yani şampuanlama sırasında eğer saçınızı tarıyorsanızvdikkat edin  çok sert biçimde taramayın bunun yerine hafifçe tarayın.
-Ayrıca kullandığınız kremi saçınızın ortasından başlayarak uçlarına doğru sürün.
  • Saçlarınızın daha hacimli olması için pudra kullanın..



bebe pudrası ve faydaları

-Saçlarınız cansız mı ,daha hacimli ve parlak görünmesini ister misiniz.?
Bebek pudrası kullanarak bu duruma  çözüm bulabiliriz ,


Ayrıca çabuk yağlanan saçları her gün yıkamak için vaktiniz
bulamayabilirsiniz.Acil durumlarda saçlarınızı yıkamak, kurutmak ve şekil vermek zamanınızı alabilir. Bu gibi durumlarda  bebek pudrası ile çabuk yağlanan saçlar temiz görünüme kavuşturabiliriz.
Saçınızın yağlanan kısımlarına bebe pudrası sürüp dağıtın. Artık saçların temiz ve daha dolgun görünecek.

Saçlarınızın beyazlaşacağından korkmayın çünkü  saç deriniz yağlı olduğu için pudrayı hemen emiyor.Bu yöntemi saçınızı hiç yıkamadan uygulamayın.
Dikkat etmeniz gereken nokta ise yıkanmamış saçlara üst üste sürekli bebe pudrası sürerek durumu kurtarmak, saç derisindeki gözeneklerin tıkanmasına neden olur. Nefes alamayan saçlar malesef dökülür. Yapacağınız şey sadece çok  acil durumlarda bebe pudrasıyla saçları temizlemek olmalı.
  • Saçlarımızın dalgaları bozulmasın istiyoruz..
Oldukça basit bir yöntem bu,Saçlarınızın dalgalarının kalıcı olmasını istiyorsanız kurutma makinasıyla kurutmadan önce bir müddet kendi kendine kurumasını bekleyin.Saçlarınız ıslak iken öne arkaya savurarak (bunu banyoda iken yapın)fazla suyundan arındırın ve kendi halınde kurumaya bırakın .Hafif kuruduğunda ise bakımı için gereken işlemlerinizi yapın.

Ayrıca size bitkisel-doğal yöntem bir önerimizde var..
saçlarınıza maydonoz kürü
  • 1 demet maydanozu kaynatın ve suyun içerisinde 15 dk. demleyin. 
  • Süzdüğünüz maydanoz suyunu saçınıza uygulayarak 5 dakika bekleyin, 
  • sonrasında durulayın. 
Bunu birkaç sefer uyguladıktan sonra saçlarınızın daha sağlıklı ve parlak göründüğünü farkedeceksiniz ve saçlarınızın güçlendiğini gözlemleyeceksiniz.
  • Saçlarımızın hızlı bir şekilde uzamasını, parlak ve bakımlı olmasını istiyoruz.
Saçlarımızın uzamasında sıkıntımız var ise mutlaka günlük yaşantımız kontrol etmeliyiz.En azında günlük tükettiğimiz su miktarının saçlarımızla olan ilgisini öğrenerek su tüketimizie dikkat etmeliyiz.

Günde 8 bardak civarında su içmeliyiz bu da yaklaşık olarak 1,5 – 2 litre civarındadır. Metabolizmanızın hızlanmasını sağlayan ve toksinleri vücuttan uzaklaştıran su, saçlarınızın hem güçlü olmasını hem de çabuk uzamasını sağlayacaktır. Saçlarımızın nemli kalmasını sağlıyacak ve kırılmasını önleyecektir.Bu nedenle bolca su içmeliyiz.

Saçlarınızı düzenli olarak sabah akşam taramak davsabah akşam düzenli olarak taramak saç uzatmanın yolları arasındadır. Saçlarınızı taramak saç diplerine masaj yapmanızı yani kan akışını hızlandırmanızı bu sayede de saçlarınızı beslemenizi sağlayacaktır. Beslenen saçlarınız haliyle olduğundan çok daha hızlı uzayacaktır. Saçlarınızı tarayacağınız tarağınızın sık dişli olması saçlarınızın kırılmasına neden olabilir ,tercihiniz geniş dişli taraklar olmalıdır.
doğal saç bakım kürleri
Doğal saç bakım maskesi..
  • 3 damla lavanta yağı, 
  • 3 damla biberiye yağı 
  • 3 damla jojoba yağı
  • 2 damla da sedir ağacı yağı 
  • 2 damla kekik yağını 
  • Tümünü birlikte iyice karıştırıp sonrasında kısık ateşte ısıtıp oluşturduğunuz karışımı saç derinize masaj yaparak iyice yedirin.
Bu yağlar ile uğraşmak çok yorucu gibi algılanabilir. Ama unutmayın ki bu bakım önerilerimizdeki tariflerde kullanacağınız ürünler hem doğal hem de saç yapısını geliştiren özelliklere sahipler. 

Sizlere doğal yöntemlerle saçlarınız için neler yapabileceğinizi anlatmaya devam edeceğiz.
Sağlıklı ve güzel kalın sevgili hanımlar.

Hiç yorum yok

ADSENSE