Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
false

Blog

TRUE

blog

HIDE_BLOG

Header

{fbt_classic_header}

Güncel

latest

Ücretsiz Blogger Blog Nasıl Açılır?

Ücretsiz Blogger Blog Nasıl Açılır? Yapılabilecek en güzel hobilerden biridir .tek sayfalık sitelerle başlayan web sayfaları yerini din...

Ücretsiz Blogger Blog Nasıl Açılır?

Yapılabilecek en güzel hobilerden biridir .tek sayfalık sitelerle başlayan web sayfaları yerini dinamik sitelere ve forumlara bırakarak yazılabilecek herşey için şık platformlar oluşturma zemini hazırlandı.
Artık çok kişi bloglarını kişisel veya temasal olarak kurmaya ve yazmaya başladı.
Sizlerde kendinize blog kurmak isterseniz ücretsiz platformlardan blogger da adım adım blog nasıl kurulur öğrenelim birlikte.
Blogun Konusu Hakkında Karar Vermelisiniz.
Blog Sitenizin konusunu belirlediyseniz blog kurmaya geçebilirisiniz.Blogunuzun kişisel bir blog olmasını istiyorsanız ,içinizden geçenleri yazacaksanız normal blogger ücretsiz şablon kullanarak başlayabilirsiniz
Ancak temasal bir blog kuracak iseniz blogunuzun konusuna extra bir önem vermelisiniz.Bu konuda size önerilerimi şöyle sıralayabilirim.
-Kesinlikle sevdiğiniz, ilgi duyduğunuz yada
-Bilgilendirme yapabilecek birikime sahip olduğunuz konuların bir listesini yapın.
-Seçtiğiniz konunun ilgi oranını kontrol edin.Yani insanlar seçtiğiniz bu konuya ilgi gösterirler
mi? 
-Bunu Anahtar kelime araştırması yaparak insanların nekadar ilgilendiğini görebilirsiniz.
-Seçtiğiniz konuyu insanlara sunarken konuları alt kategorilere de ayırırsanız blog içerisinde dolaşımı kolaylaştırmış olursunuz.

Artık konuyu ve konu ile ilgili kategorileri belirlediniz ise açacağınız blogda başarılı olma oranınız artacaktır.

    Blogunuza İsim Bulmalısınız ..


    Açacağınız bloğun içerik konusunu çağrıştıracak, insanların aklında kalabilecek bir isim seçmelisiniz.
    İnternette ücretsiz blog kurmanıza olanak veren onlarca site var.Buralarda blogunuzu kolaylıkla kurabilirsiniz.Bunu yapabilmek için tabiki önce bir isim belirlemelisiniz.
    Arama sonuçlarında başlık olarak bloğunuzun ismi görüneceğinden arama yapan ziyaretçiler blog başlığını okuduğunda sitenin içeriği hakkında fikir sahibi olabilmelidirler.

    örneğin...gulayinmutfagindan bu isim bize mutfakla ilgili bir blog olduğunu göstermektedir.

    Evet isim de seçtiniz artık blog kurmaya geçebilirsiniz.Daha oncede belirtmiştimücretsiz blog kurabileceğiniz onlarca site var.
    Bu hizmeti ücretsiz veren siteler arasında en popüler olanları
    BloggerWordpressTumblr ve Blogcu’dur. 

    Sizlere bu platformlardan hangisinde isterseniz blog açabileceğiniz söyleyerek burada ben bu yazıyı okuduğunuz bloğunda sağlayıcısı olan Blogger üzerinden blog kurulumunu anlatacağim,
    Neden Blogger dediniz sanırım?
    • Blogger da açtığınız blog Google sunucularında barındırıldığı için blog şifrenizi kimseyle paylaşmadığınız sürece teknik olarak hacklenme oranınız çok çok düşüktür.
    • Blogger bir google ürünüdür ve diğer tüm google ürünlleriyle entegredir.Google plus sayfanız gibi..Yani gücünüzü Googleden alan bir site olacaksınız.
    • Blogger'in sunduğu şablon tasarımcı aracı sayesinde blog sitenizin görünümü için ücretsiz şablonlardan düzenleyebilir istediğiniz gibi kullanabiliriniz.
    • Ayrıca internette ücretsiz olarak dağıtılan binlerce şablondan birini kolayca blogunuza uygulayabilirsiniz.
    • Blogger  Google ürünü olduğu için burda kuruduğunuz blogda yazdıklarınız google'de hızlı bir şekildeveritabanına eklenir ve siteniz googlede kısa sürede gözükmeye başlar.
    • Blogger kurulumuyla, ayarlarıyla, şablonlarıyla, eklentileriyle kullanımı çok kolay olan bir platformdur.Bu sayede hiç kod bilmeden bile iyi bir blog sahibi olmak mümkündür.
    • Blogger kullanımı oldukça kolay ;kurulumuyla, ayarlarıyla, şablonlarıyla, eklentileriyle  hiç kod bilmeyen biri bile kendisine kolaylıkla blog kurabilir ve yazılar yazabilir.
    Evet blogger da blog açma konusu sizlere anlatırken benimde uzun yıllardır blogger dostlarıma yardımcı olduğumu biliyorsunuz.Bana sorulan soruların en sorulanıdır neden blogger sorusu;
    Ben cevap verirken benim hem bloggerda hem wordpressde web sitelerim olduğundan bahsedip her ikisinin de özelliklerinden bahsederim .
    wordpress site tercih edenler içinde hazırladığım yazımıda okuyarak sizler tercih yapmada daha bilincli davranabilirsiniz. 
    Benim Blogger tercih sebebimi şöyle açıklayabilirim;
    Blogger bir Google Ürünü ve Hizmetidir ve Google tarafindan desteklenmektedir.
    Blogger da Bloğumuzu Oluşturalım.

    Ücretsiz platformlardan tercihini blogger ise artık blog kurulumuna geçelim dilerseniz.Adım adım blog kurulumunu nasıl yapacağınızı anlatacağım.

    1- İlk yapacağınız işlem Blogger.com sayfasına gidip giriş yapabilmek için Oturum açın..



    2.Adım: Blogger girişi için yani bloggerda oturum açabilmekiçin gerekli olan Google hesabı oluşturmak için formu doldurun ve devam edin.

    Eğer önceden açılmış bir google hesabınız var ise bilgileriniz yazarak giiriş yapın.Eğer yeni bir hesap oluşturmanız gerekirse altta yazan Hesap Oluştur yazan yeretıklayarak gelen sayfadaki forumu doldurun.
    Bu forumu eksiksiz doldurun ve devam edin.

    3.Adım: Google hesabınızı olusturup onay alıp profilinizi düzenlemeyi bitirince blogger hesabınıza giriş yapmış oldunuz .Burada Yeni Blog Aç yazan yere tıklayarak artık bloğunuzun kurulumunu yapabiliriz.
     
    Burada blogunuz ismini yazın ve eğer seçtiğiniz isim önceden alınmamışsa yani seçtiğiniz isimle blog kurulmamışsa size onay verecektir.
    Blog ismi uygundur diye yazacaktır.
    Blog açıklamanızıda yazıp Blog Oluştur yazan yerede tıkladınız ise artık Bloğunuzu kurdunuz
    ve yazı yazmaya hazırsınız.
    Bundan sonraki yapmanız gereken bloğunuza yazılarınız yazmak olacak.
    Evet tebrikler.
    Blog dünyasına hoşgeldiniz,heyacanınız daim olsun..
    Benim size Blog dünyasına attığınız bu ilk adımdan sonra daha neler yapmanız gerektiği ile ilgili bilgiler vermeye devam edeceğim.
    Blogger Yazı Editörünü tanımanız ve yazılarınızı yazarken zorlanmamanız için hazırlayacağım bir sonrakı yazımı.
    Takipte olun..

    Hiç yorum yok

    ADSENSE