Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
false

Blog

TRUE

blog

HIDE_BLOG

Header

{fbt_classic_header}

Güncel

latest

KAVUNLU LİMONATA YAPIMI

Şehrinizin en iyi limonatalarını kim yapar? Biz en çok annemiz yapsın isteriz … Bende kendi cocuklarımında annemiz yapsın isteğine karşılı...

Şehrinizin en iyi limonatalarını kim yapar? Biz en çok annemiz yapsın isteriz … Bende kendi cocuklarımında annemiz yapsın isteğine karşılık onlara nefis kavunlu limonata hazırladım..
B u arada şehrimizde de anneler kadar güzel limonatalar da yapılıyor, naneli, zencefilli, maydanozlu, çilekli…

Bu arada limonatanın  faydalarını saymalıyız diye düşünüyorum…
Serinlemek için içtiğimiz limonata pek çok ufak çaplı rahatsızlığa karşı, bize bahşedilmiş bir ilaçtır.  Bileşenlerinin en iyi karıştırıldığı yerlerde, emin ellerin hazırladığı limonatalar içilmelidir.
Hastalıklara iyi gelen bu C vitamini deposu aynı zamanda kalbi ferahlatır, kanı temizler.
Sabahları içilen limonata da kanı temizleyip incelttiğinden sabah mahmurluğuna son verir, sizi ağır uykunuzdan uyandırır, dinçleştirir.
Anjine de iyi gelen limonata, karaciğeri temizlemede de kullanılır. Kola, konsantre meyve suları, gazozlar, meyveli sodalar derken popülaritesini kaybetti sanılan limonata yaz sıcaklarının vazgeçilmez içeceği olarak hâlâ daha dolaplarımızı süsler.



KAVUNLU LİMONATA TARİFİ…
Evet gecelim kavunlu limonata tarifimize
Kavun kesıp soframız için hazırladıgımızda içerisinden çıkan çekirdekli kısmı atmayalım sevgili hanımlar limonatamız için kullanacagız..
Bir sürahi lımonata hazırlıyabilmek icin suyun içerisine en az 5 tane limonu kabuları ile dograyınız.2tane limonunda suyunu sıkınız.Kavunun içerisinden çıkardıgımız cekırdeklı ve koyu renklı kısmıda suyun ıcerısıne karıstırp doaba kaldıralım ve 24saat bekletelim.
Ertesi gun sürahidekı suyumuzun icerisındeki limonları ve cekırdeklerı temızlemek ıcın suzgecten gecırelim .Ve damak tadımıza uygun şekilde şekerimizi  de katarak servise hazır hale getirelim.
Limondaki nefis aromaya kavunun mis kokulu tadınıda kattığımız limonatamıza bayılacaksınız..
Bu lezzetı mutlaka deneyınız..Afiyet olsun

Hiç yorum yok

ADSENSE