Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
false

Blog

TRUE

blog

HIDE_BLOG

Header

{fbt_classic_header}

Güncel

latest

KURU YUFKA BÖREĞİ

YUFKA BÖREĞİ Sevgili dostlar tarifide yapılışıda çok kolay olan bir börek ,yufka böreği.. Bu böreğimizin özelliği karadenizde yufkay...

YUFKA BÖREĞİ

Sevgili dostlar tarifide yapılışıda çok kolay olan bir börek ,yufka böreği..
Bu böreğimizin özelliği karadenizde yufkayı saç üzerinde kızartarak kuruturlar uzun sure dayanıklı olur yufkalar ve dilediğiniz zaman börek yapabilirsiniz.İşte bende bu önceden hazırlanmis olan saçda kızartılmıs yufkalardan yaptım böreğimi..

Malzemeleri:
6 adet kuru yufka
1 su bardağı süt
sıvı yag
içi içinde dileğiniz bir karısım hazırlayabilirsiniz.. ben çökelek ve maydanozlu bir iç hazırladım..

Hazırlanışı:

Genis bir kabın içerisine sütü dökün içerisine birazda su katın,burada kuru yufkalarımızı ıslatacağız,süt yoksa o anda sadece su ilede ıslatabilirsiniz.
Dikkatli ıslatmalısınız ki yufkalar yumusacık olup elinizde dağılmasın..Bunun için hemen süt ve su karısımına batırıp çıkaracağız ve tavamızın içine yerleştireceğiz.arasina iç harcımızdan koymadan önce biraz yağ gezdirmeliyiz sonra iki kaşık iç harcımızdan serpeceğiz. 2 tane yufkayı aynı sekilde ıslatıp üst üste tavamıza yereştirceğiz arasına harcımızdan ve yağ serpistireceğiz böylece 6 tane yufkayı üst üste tavada pisirilecek duruma getireceğiz.tavamızın ağzına bir kapak kapatarak kısık ateşte ters yüz ederek kızartacağız..sıcak sıcak servis edebilirsiniz..afiyet olsun..





Hiç yorum yok

ADSENSE